3 fabriekslijnen stilgelegd voor onderhoudsstop

Drie lijnen van een grote afvalverwerkende fabriek die gedurende vier weken stil worden gelegd voor volledig onderhoud. Dat was een uitgelezen project voor het team van Van Meer!

Planning
Bij een grote afvalverwerker in Zuid-Nederland werden gedurende een periode van vier weken alle lijnen volledig of gedeeltelijk stilgelegd voor onderhoud. Voor de roterende machines kon de opdrachtgever rekenen op een team service engineers van Van Meer. Zowel on site als in het Rotating Service Centre in Tholen stonden mensen ter beschikking om alles vlot te laten verlopen. Dagelijks waren er 2 tot 5 mensen op locatie.

img_3383 img_3391

Enkele weken voor de stop zelf, hadden we metingen uitgevoerd op de verschillende machines om te bepalen welke werken nodig zouden zijn aan de verschillende elektromotoren. Aan de hand van die analyses werd vervolgens de planning opgemaakt en de doorlooptijd van elk equipment vastgelegd.

3 lijnen
In totaal hebben we op drie lijnen gewerkt: lijn 0, lijn 3 en lijn 4. De elektromotoren op lijn nul waren hoogspanningsmachines waarvan de glijlagers geïnspecteerd moesten worden. Dat gebeurde op locatie. Twee andere motoren van elk 1000 kilowatt werden wel gedemonteerd en overgebracht naar ons Rotating Service Centre voor volledige revisie.

Op lijnen 3 en 4 zijn alle lagerblokken van de ventilatoren geïnspecteerd en indien nodig meteen vervangen. Van deze twee lijnen hebben we een zevental motoren van 37 tot 1650 kilowatt preventief onderhoud gegeven. Deze motoren kwamen naar onze werkplaats voor revisie en lagerwissel, werden daarna teruggeplaatst op locatie en daar uitgelijnd.

img_3382 img_3397

Nameting
Het volledige traject van de stop werd afgerond met twee nametingen. Een eerste keer zijn alle machines gemeten meteen nadat de lijnen terug opgestart waren (de zogenoemde “koude meting”). Twee weken later was er dan de “warme meting” om na te gaan of alles na een tijdje draaien goed ingezet was en probleemloos functioneerde. Na analyse bleken alle resultaten positief.

Conclusie? Binnen een strak omlijnde planning is het gelukt om alles ruim op tijd af te ronden. Knap teamwerk dus van alle partijen. Op naar de volgende stop!

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het meest recente nieuws & projecten.

(c) copyright Van Meer | Sitemap | Disclaimer | Voorwaarden