Bouw nieuwe schakelkast voor 315kW frequentieomvormer

Het Drive Service team van Van Meer heeft op twee weken tijd een nieuwe schakelkast ontworpen en gebouwd voor een van haar klanten. De frequentieomvormer zou oorspronkelijk enkel gereviseerd worden, maar werd gezien het kritische karakter ervan volledig vernieuwd. De kast moest echter voor een spoedopdracht naar Oostenrijk gebracht worden en dus werden planning en timing nu de kritische factoren voor de Drive engineers.

Onze klant is specialist in onderwateroplossingen voor de marine  en de energie-industrie. Een van hun installaties zou gebruikt worden voor een opdracht in Oostenrijk, waar ze een stuwmeer moesten uitbaggeren. Vooraleer dat te doen kwamen ze eerst bij van Meer aankloppen om een grondige mechanische en elektrische revisie te laten uitvoeren om de betrouwbaarheid te garanderen.

INSPECTIE
De installatie werd eerst mechanisch aan inspectie onderwerpen; twee elektromotoren van 75 en 250 kilowatt werden gereviseerd en een remmotor van 18 kilowatt werd vernieuwd. Gelijktijdig controleerde ons Drive Service team of de installatie elektrisch goed functioneerde. Uit die controle bleek dat de frequentieomvormer  (315kW) aan vervanging toe was. De omvormer stuurt namelijk het meest kritische onderdeel van de hele installatie aan: een 250kW boosterpomp. Het feilloos functioneren daarvan is dus cruciaal.

TIMING
Na overleg  is beslist om de omvormer te vervangen door een nieuwe ABB ACS880 drive. Aangezien de start van de opdracht in Oostenrijk naderde, moest ons Drives team snel aan de slag. Op minder dan twee weken moest de engineering en de bouw van de nieuwe schakelkast een feit zijn.

  • 23 maart. Akkoord van de klant, start engineering schakelkast en bedieningspaneel.
  • 30 maart. Tekeningen goedgekeurd, voorbereidingen opgestart en materiaal besteld.
  • 31 maart. Start bouw nieuwe schakelkast in het Van Meer Drive Service Centre.
  • 04 april. Schakelkast is volledig afgewerkt en klaar voor eindcontrole door de klant.
  • 05 april. Final Acceptance Test (FAT) afgenomen door de klant en goed bevonden.

img_5696 img_5697

 

De kast werd meteen na akkoord gereed gemaakt voor transport en door Van Meer bij de klant afgeleverd. Het hele project werd binnen de gevraagde termijn opgeleverd en goedgekeurd. Onze klant kon de installatie tijdig overbrengen naar Oostenrijk om daar hun werkzaamheden op te starten.

 

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het meest recente nieuws & projecten.

(c) copyright Van Meer | Sitemap | Disclaimer | Voorwaarden