Fanskit revisie met on-site balancering en uitlijning

Op de site van een metaalverwerkend bedrijf in de Antwerpse Kempen heeft een van onze Field Service teams een volledig onderhoud uitgevoerd op een fanskit. In een tijdspanne van vijf dagen werd de motor gereviseerd, na terugplaatsing gebalanceerd, werden de lagerblokken van de ventilator vervangen en zijn de motor en de ventilatoras uitgelijnd.

Maandag
Bij aanvang van de werkzaamheden gingen twee engineers on-site bij onze klant om de 90 kilowatt ABB-elektromotor van de fanskit te demonteren. Zij stonden in rechtstreeks contact met onze transporteur zodat die tijdig ter plaatse kon zijn om de motor in te laden en naar het Rotating Service Centre in Tholen te brengen.

Dinsdag
Terwijl er in de werkplaats een tweede team verantwoordelijk was voor de revisie van de elektromotor, werkte het on-site team verder aan de ventilatorkit. Met de hulp van een derde (gespecialiseerde) partij werden de omkasting en het binnenhuis van de ventilator volledig schoongemaakt.

Woensdag
Na een grondige reiniging gingen onze engineers verder met de lagerblokken van de ventilatoras. Die werden gedemonteerd en vervangen door nieuwe. Na montage van de vervangende blokken kon het geheel opnieuw correct afgesteld worden. In het Service Centre werd de elektromotor ondertussen terug gemonteerd en klaargemaakt voor teruglevering op donderdag.

img_5024   img_5027

Donderdag
Onze transporteur vertrok vroeg in de ochtend om de motor terug te brengen naar Antwerpen. Het Van Meer Field Service team stond ter plaatse klaar om de motor aan te nemen en terug op locatie te monteren. Eens dat gebeurd was konden onze engineers starten met de uitlijning van de motor en de ventilatoras. Ter controle lieten ze de fanskit proefdraaien met daaropvolgend een balancering met correcties op de ventilator ter definitieve afwerking.

Vrijdag
De werkzaamheden waren vlot gelopen en de vijfde dag die ingecalculeerd was, bleek overbodig. De maintenance verantwoordelijken van de klant hadden het volledige proces opgevolgd en hun goedkeuring gegeven. Restte ons alleen nog het rapport van de volledig projectuitvoering toe te sturen en dan konden de werken afgesloten worden. Alweer een geslaagde samenwerking!

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het meest recente nieuws & projecten.

(c) copyright Van Meer | Sitemap | Disclaimer | Voorwaarden