Balanceren ventilatoren

Verhoogde trillingen of onbalans in uw ventilator, of andere roterende machine? Wij verhelpen dit voor u door te balanceren op locatie of dynamisch in onze werkplaats.

Trillingsmetingen op locatie

Wanneer een equipment moeilijk of niet uitgebouwd kan worden, beschikt Van Meer over de mogelijkheid om een balancering op locatie uit te voeren. Met onze trillings-apparatuur en expertise balanceren we bijvoorbeeld ventilatorbladen van koeltorens, maar ook andere roterende machines zijn mogelijk. Deze service leidt tot een verhoogde kwaliteit en duurzaam behoud van de installatie daar het in-situ kan worden opgeleverd. De belangrijkste voordelen hiervan zijn de tijdswinst, de besparing in kosten voor het in- en uitbouwen van het equipment, alsook een minimale productiestilstand.

Waarom balanceren?

Roterende machines of installaties die niet in balans zijn, veroorzaken trillingen en onnodige slijtage. Door uw equipment correct te balanceren voorkomt u deze trillingen, wat de levensduur van de installatie aanzienlijk verlengt. Een ventilator balanceren op locatie is een voorbeeld van één van de services welke Van Meer uitvoert.

Ook in onze werkplaats!

Van Meer beschikt over de expertise, kennis, apparatuur en opgeleide service engineers om roterende machineonderdelen dynamisch te balanceren. Het balanceren gebeurt volgens voorgeschreven ISO norm 1940. Afhankelijk van het type equipment wordt de juiste balanceerklasse G6,3, G2,5 (en in speciale gevallen G1,0) geselecteerd om een kwalitatieve balancering op te leveren. We doen dit o.a. voor waaiers en assen van pompen, elektromotoren, generatoren, ventilatoren, centrifuges, walsen, koppelingen, hamermolens en brekers , …

U heeft een equipment op locatie welke in onbalans of verhoogde trillingen aangeeft? Het equipment uitbouwen is een hels karwei? Van Meer kan u op locatie ondersteunen zonder dat het equipment hoeft worden uitgebouwd.

Neem contact op met

Dion van der Klaauw

Manager Field Services

+31 (0)166 60 20 10 service@vanmeer.nl

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het meest recente nieuws & projecten.

(c) copyright Van Meer | Sitemap | Disclaimer | Voorwaarden