Infrarood metingen

Thermografische metingen verhogen de productiviteit en het optimaliseert de brandveiligheid in vele industriële omgevingen zoals in elektriciteit centrales, transmissie en verdeel installaties, petrochemische fabrieken, metaalverwerkende bedrijven, papierfabrieken en alle andere productie processen.

Hotspots

Hotspots zijn warme plekken welke kunnen ontstaan in besturingkasten, kabelwegen, verdeel- en technische installaties en roterende machines. Vanuit deze brandrisico verhogende hotspots kan er een faling optreden van een bepaald component, equipment of installatie. Alsook kan er een zeer brandgevaarlijke situatie ontstaan.

Periodieke metingen met thermografie

Door het periodiek uitvoeren van preventieve thermografische metingen in kritische omgevingen wordt de conditie van uw technische installaties als besturingskasten, kabelwegen, verdeel- en technische installaties en roterende machines inzichtelijk gemaakt en kan er preventief actie worden genomen. De kosten van een onvoorziene calamiteit, storing of faling aan elektrotechnische installaties of roterende machines kunnen hoog oplopen. Om die reden adviseert Van Meer om deze probleemsituaties snel te detecteren.

Infrarood thermografie als diagnose voor preventief onderhoud

Bij het vaststellen van een temperatuurverschil van slechts enkele graden, kan dit al van grote invloed zijn op het functioneren van een productieproces.  Op componentniveau in besturingskasten of technische installaties in zijn geheel weten we dat er een verband bestaat tussen de temperatuur en de verwachte levensduur. De vuistregel is dat een temperatuurverhoging van 10 graden leidt tot vermindering van de levensduur en afname van de efficiëntie/capaciteit van een elektrische installatie, component of roterende machine met ongeveer de helft t.o.v. de aanschaf. Het gevolg hiervan is dat u voortijdig moet investeren in nieuwe componenten, machines of installaties.

Het zijn vooral mechanische en elektrische onderdelen welke de neiging hebben om warmer te worden naarmate hun fysieke toestand of elektrische eigenschappen teruglopen. Hierop neemt de infraroodstraling toe wanneer componenten slecht functioneren. Door het ontdekken van afwijkingen die voor het oog onzichtbaar zijn maakt thermografie corrigerende maatregelen mogelijk voordat dure systeem onderbrekingen optreden. Van Meer tast met hun infrarood camera’s diverse installaties, roterende machines en structuren af en vertalen de thermische beelden naar een kwalitatieve analyse.

Thermografische inspecties maken het dus mogelijk om op een snelle en met relatief lage kosten groepen- en besturingskasten, alsook roterende machines en installaties te controleren op slechte verbindingen, overbelasting en oververhitting.

Rapportage en preventieve acties

Door middel van thermografie is het mogelijk om via een temperatuur indicatie aan te geven welke kwetsbare punten in installaties, besturingskasten en roterende machines om optimalisering vragen of welke brandgevaarlijke onderdelen er vervangen moeten worden. Na een uitgevoerde thermografische meting ontvangt u een duidelijke rapportage met afbeeldingen en een advies ter optimalisatie of acties naar het uit te voeren preventief onderhoud.

Infrarood thermografie gebruiken voor detectie van hotspots of als preventieve tool?

Neem contact op met:

Dion van der Klaauw

Manager Field Services

+31 (0)166 60 20 10 service@vanmeer.nl

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het meest recente nieuws & projecten.

(c) copyright Van Meer | Sitemap | Disclaimer | Voorwaarden