Levering 67 low voltage motoren voor fabrieksuitbreiding

Voor één van onze klanten in de Antwerpse haven staat er in 2016 een  fabrieksuitbreiding gepland. Om dit goed voor te bereiden hebben ze beroep gedaan op Van Meer voor de selectie van een zeventigtal nieuwe low voltage elektromotoren. Die zullen de productiecapaciteit aanzienlijk verhogen.

De rol van Van Meer bestaat erin kennis en advies te delen om de juiste types elektromotoren te selecteren. Daarbij houden we rekening met extra opties die nodig zijn, overeenkomstig de toepassing, omgeving en zonering.

Om elke motor zo goed mogelijk af te stemmen op zijn positie in de fabriek, werd in overleg ook voor twee fabrikanten gekozen: ABB en LOHER. In beide merken is er een brede vermogensrange voorzien: de ABB elektromotoren worden geleverd in een range van 2,2 tot 90 kilowatt en LOHER levert motoren van 4 tot 315 kW. De ABB motoren worden aangewend voor toepassing op een frequentiesturing, terwijl de selectie LOHER motoren voor Direct On Line (DOL) gebruik zullen dienen. Wat alle motoren wel gemeen hebben: ze zijn ATEx, wat nodig is voor de explosiegevoelige omgeving waarin ze geplaatst zullen worden.

Van Meer zal na de levering van de motoren ook instaan voor het verdere onderhoud en beheer ervan. Op die manier ondersteunen we de volledige life cycle.

img_5646

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het meest recente nieuws & projecten.

(c) copyright Van Meer | Sitemap | Disclaimer | Voorwaarden