Van Meer en Siemens bundelen krachten voor industriële en maritieme aandrijfsystemen

Vooraanstaand drivespecialist Van Meer met vestigingen in Tholen (Nederland) en Antwerpen (België) en Siemens België gaan samen in zee. Van Meer is voortaan officieel Solution Partner van Siemens. Met dit partnerschap willen beide technologiebedrijven onder meer de maritieme sector ondersteunen bij de volledige levenscyclus van aandrijvingen: van nieuwbouw over retrofit tot onderhoud en herstellingen. Eindklanten zullen zo kunnen genieten van een flexibele, lokale service, geruggesteund door een globale aanpak en productontwikkeling op het scherpst van de snede.

Familiebedrijf Van Meer begon in 1991 als een klassiek herstelbedrijf voor industriële aandrijvingen. Al snel groeide het bedrijf uit tot dé specialist in rotating equipment, drives en de bijhorende field services. Vandaag staat een team van meer dan 50 medewerkers klaar in twee vestigingen: Tholen in Nederland en Antwerpen in België. “Ons doel is onze klanten te ‘ontzorgen’”, legt zaakvoerder Luc van Meer uit. “Daarom bieden we klantspecifieke oplossingen van a tot z: van aankoop over ingebruikname tot onderhoud en herstelling.”

Schip als fabriek

Van Meer bedient hoofdzakelijk klanten uit de industrie. Al snel echter bleek er ook in de maritieme sector vraag te zijn naar een betrouwbare partner voor zowel nieuwbouw, retrofit als service en onderhoud van aandrijfsystemen. Luc van Meer: “Een schip is eigenlijk een fabriek op zich, en net als in de industrie is de aandrijving het kloppende hart van het hele gebeuren. Bovendien zijn de elektronische drivesystemen van alle schepen die tussen 1995 en 2000 gebouwd zijn stilaan aan een retrofit toe. Het gevolg daarvan is dat we steeds meer klanten uit de scheepsbouw ondersteunen.”

Lokaal vs. globaal

Van Meer’s vermogen om oplossingen op maat aan te bieden in een duidelijk afgelijnde nichesector ontging ook Siemens niet. “We zijn steeds op zoek naar lokale partners met een duidelijke expertise en voeling in de markt”, legt Yves Vandorpe, Business Unit Manager bij Siemens uit. “Dat biedt eindklanten namelijk heel wat troeven: ze kunnen rekenen op een flexibele, lokale partner, met kennis van zaken, én de ondersteuning van een wereldspeler op het vlak van aandrijftechnologie.”

Een bijkomend voordeel is het wereldwijde Siemens-netwerk, waardoor er altijd iemand met kennis van de installaties en de componenten in de buurt is – waar een schip ook aanmeert. Van Meer houdt bovendien een stevig aantal standaardaandrijvingen in voorraad. “Die stock laat ons toe om snel in te grijpen bij problemen”, zegt Luc van Meer. “Zo kunnen we vaak al binnen 24u een 400kW-drive installeren.”

Kennisopbouw

Ook voor Van Meer biedt het partnerschap met Siemens belangrijke voordelen. Luc van Meer: “Binnen de wereld van de  aandrijvingen  verandert alles razendsnel, en wie niet kan volgen met de laatste technologieën is er aan voor de moeite. Daarom blijven we investeren in opleidingen voor medewerkers. Als Solution Partner van Siemens krijg je toegang tot een indrukwekkende kennisdatabank van e-learnings, seminaries, en andere opleidingen. Je maakt als eerste kennis met de nieuwste producten en aandrijvingen, waardoor je de concurrentie steeds een stapje voor blijft.” Bovendien wordt het partnerprogramma gekenmerkt door een globale aanpak, waardoor Van Meer zijn bereik sterk kan vergroten. Ook de focus op maximale kwaliteit, beschikbaarheid en minimale time-to-market sluit perfect aan bij de ambities van het bedrijf.

Zes jaar ‘in the making’

De samenwerking tussen Siemens en Van Meer komt overigens niet uit de lucht vallen. Zes jaar geleden al vonden de technologiebedrijven elkaar, toen Van Meer een contract binnenhaalde bij een grote speler uit de chemische sector. “Doorheen de jaren zijn we steeds dichter naar elkaar toe blijven groeien”, gaat Luc van Meer verder. “Een hecht partnerschap vraagt namelijk tijd en commitment. Alles moet strategisch afgelijnd worden en je moet elkaars sterktes leren kennen. Klanten voelen vandaag aan dat we geruggesteund worden door een wereldbedrijf. Dat verlaagt de drempel om zaken te doen.”

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het meest recente nieuws & projecten.

(c) copyright Van Meer | Sitemap | Disclaimer | Voorwaarden