On-site installatie ABB ACS800 drive op Schiphol

Een drive service engineer van Van Meer heeft een nieuwe ABB ACS800 drive geïnstalleerd op Schiphol. Van Meer had de nieuwe drive geleverd (die een ouder exemplaar moest vervangen) en biedt haar klant daarbij ook de mogelijkheid de omvormer on site te installeren.

abbBij aankomst op het terrein werd onze engineer door een plaatselijke technicus begeleid naar de locatie waar de nieuwe drive geplaatst zou worden: een installatie op 25 meter hoogte die via verschillende trapverbindingen bereikbaar was. De oude drive was al gedemonteerd en dus konden onze drives engineer en de technicus meteen aan de slag.

De installatie waarin de nieuwe drive kwam stond al spanningsloos en was veiliggesteld om aan te werken. Niettemin werd er voor de zekerheid nog een Last Minute Risk Analysis (LMRA) uitgevoerd, deed onze engineer een spanningsloosheidsmeting en controleerde hij of de installatie niet zomaar kon inschakelen. Na een volledige check-up, bleek alles in orde en konden de werkzaamheden gestart worden.

Met een back up van de parameters en de software werden eerst alle parameters van de oude drive overgezet naar het nieuwe exemplaar. Daarna kon de nieuwe drive gemonteerd worden conform het tekeningenpakket van de opdrachtgever. Na volledige installatie werd de spanning opnieuw ingeschakeld en konden de parameters ingesteld worden. Vervolgens konden de technicus van Schiphol en onze service engineer de volledige installatie testen. Beide partijen stelden vast dat het geheel goed functioneerde en dus werd de installatie goed bevonden voor gebruik.

Tot slot kreeg de nieuwe drive nog een Van Meer DB-nummer. Met dat uniek nummer worden alle gegevens van de drive opgeslagen in de database van Van Meer. Mocht er zich dan in de toekomst een storing voordoen, kunnen we bij Van Meer meteen de omvormer opvragen en de nodige actie ondernemen.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het meest recente nieuws & projecten.

(c) copyright Van Meer | Sitemap | Disclaimer | Voorwaarden