Soft starter pompinstallatie on site vervangen

De drive service afdeling kreeg melding van een van onze klanten dat ze met een storing zaten op een soft starter van 250kW van één van de pompen. Na onderling overleg over de mogelijke oplossingen ging een van onze drive service engineers ter plaatse om de storing te verhelpen.

Opstartprobleem
Het was bij de opstart van de pompinstallatie dat de techniekers de storing vaststelden. De soft starter van een van de pompinstallaties startte niet op. De soft starter zit in de besturingskast die de motor aanstuurt en zorgt voor de energievoorziening van de installatie. Een korte eerste inspectie van de situatie op locatie bracht ons tot twee mogelijkheden: de huidige soft starter herstellen of een nieuwe plaatsen.

Uit rondvraag bij de leverancier van de geïnstalleerde soft starter konden we al snel concluderen dat reparatie niet meer mogelijk zou zijn: een te hoge levensduur, waardoor er geen onderdelen meer verkrijgbaar waren. Een nieuwe soft starter moest het probleem dus verhelpen.

softstarter-ls
Installatie
In samenspraak met de maintenance verantwoordelijke op de site werd een nieuwe soft starter besteld en stuurden we een drives engineer ter plaatse voor de installatie. De oude starter werd gedemonteerd om plaats te maken voor de nieuwe. Mits enkele nieuwe boorgaten om de nieuwe passend te maken, kon de starter opgehangen en aangesloten worden. Ter controle werden alle aansluitingen nagelopen om vervolgens de spanning terug in te schakelen en de starter in te stellen.

De installatie was nu volledig gereed en kon gaan proefdraaien. Na een laatste controle van de parameters werd de installatie gestart. De pomp liep goed aan en de installatie werkte weer naar wens.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het meest recente nieuws & projecten.

(c) copyright Van Meer | Sitemap | Disclaimer | Voorwaarden