Van Meer en Evonik gaan samen voor “maintenance excellence”

Van Meer en Evonik Antwerpen hebben een driejarige onderhoudsovereenkomst gesloten voor het reviseren en herstellen van de elektromotoren op de site van Evonik Industries in de Antwerpse haven. De samenwerking zal de betrouwbaarheid van het volledige machinepark garanderen en streeft naar optimale inzetbaarheid van alle roterende machines.

Evonik Industries Antwerpen produceert verschillende producten in de speciaalchemie en vervaardigt producten voor een brede waaier aan toepassingen. Evonik produceert onder meer grondstoffen voor de productie van siliconen voor de elektro- en communicatie-industrie. De producten van Evonik worden ook gebruikt als bindmiddel in drukinkten, verven en lakken en in Antwerpen worden bijkomend nog grondstoffen voor autobanden, bleekmiddelen en milieuvriendelijke herbiciden geproduceerd.

Met 10 productie-eenheden is Evonik Antwerpen de grootste buitenlandse vestiging van het wereldwijde concern Evonik Industries. Het is voor al deze eenheden dat Van Meer de komende drie jaar het onderhoud van de elektromotoren voor haar rekening neemt. De maintenance excellence die ontstaat door deze samenwerking zal de betrouwbaarheid en inzetbaarheid van het machinepark garanderen.

evonik1

© Evonik

Het team van Van Meer heeft als hoogste prioriteit haar relaties te ondersteunen en te ontzorgen bij hun roterende elektrische en mechanische installaties. Evonik zag Van Meer daarom als de juiste partner met expertise en kennis op vlak van roterende machines om aan haar vooropgestelde KPI’s en kwaliteitseisen te voldoen. Als onderhoudspartner garandeert Van Meer namelijk dat Ex-revisies correct uitgevoerd worden (volgens de IECEX03 en IECEX05) door eigen competente medewerkers, dat ze grote aantallen motoren tijdens stops en shut downs kan verwerken en dat er transparante en heldere communicatie is tijdens het revisieproces inclusief digitale rapportage.

Van Meer is heel tevreden over de samenwerking met Evonik Industries. Het afgesloten driejarencontract biedt mogelijkheden om onze groei nog te versterken en verder te werken aan en investeren in excellente services om onze klanten blijvend en steeds beter te ondersteunen.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het meest recente nieuws & projecten.

(c) copyright Van Meer | Sitemap | Disclaimer | Voorwaarden