Van Meer levert laagspanning drivesysteem voor twee baggerschepen

Van Meer gaat in samenwerking met Siemens een geheel van 18 watergekoelde drivesystemen van 18MW bouwen voor een grote scheepswerf in Nederland. De systemen worden geïnstalleerd aan boord van twee cutterzuigers voor een eindklant in Noord-Afrika.

De opdracht: een compleet drivesysteem

In dit project is Van Meer verantwoordelijk voor de levering en de integratie van het volledige laagspanning drivesysteem. Het aandrijfsysteem wordt uitgerust met een ruimtebesparende filtering die schone energievoorziening realiseert door harmonische vervuiling te elimineren. Het ontwerp, de fabricage en de inbedrijfstelling van het aandrijfsysteem zijn dan ook van groot belang.

Het engineeringsproces is al opgestart; in deze fase wordt het volledige systeem in 3D uitgewerkt. Deze aanpak passen we bij al onze projecten toe, zodat de klant meteen een goed beeld heeft van hoe het systeem uiteindelijk opgeleverd zal worden.

De samenwerking tussen Siemens en Van Meer en onze gezamenlijke inzet heeft het mogelijk gemaakt om zowel commercieel als technisch de meest passende oplossing te vinden om de behoefte van de klant te vervullen. Mede daardoor hebben we het vertrouwen gekregen voor de uitvoering.

De uitdaging: maatwerk

Van Meer heeft samen met de eindklant naar compacte oplossingen gezocht. Ons engineeringteam wist het volledige drivessysteem samen te stellen door een combinatie van ons eigen modulair systeem en de Siemens Sinamics S120 module. Hierdoor konden we binnen de beschikbare ruimte aan boord van het nieuwe schip blijven.

Op de twee schepen zullen in totaliteit 18 drives panelen geïnstalleerd worden; 2 systemen van 9 panelen.  Binnen de set van 9 panelen hebben we één drive die uitgewisseld kan worden met één van de overige acht drives. Hierdoor kunnen we de betrouwbaarheid voor de klant verhogen en de beschikbaarheid optimaliseren. Dit was, samen met de ruimte aan boord, een van de belangrijkste doelstellingen binnen dit project.

De deadline: 2019

De complete opdracht omvat circa 40 meter watergekoelde drivesystemen met een totaal vermogen van 18MW. Op dit moment wordt de engineering gefinaliseerd en binnenkort starten we met de effectieve bouw van de panelen in ons Drive Service Centre in Tholen, Nederland.  Het volledige project wordt eind 2019 opgeleverd.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het meest recente nieuws & projecten.

(c) copyright Van Meer | Sitemap | Disclaimer | Voorwaarden