Retrofit & upgrades

Wanneer we willen behouden wat goed is, en enkel datgene upgraden om toch een betere performantie te verkrijgen

Zelfde omkasting, betere performance

In een industriële omgeving zorgen veranderingen in het productieproces of strikter opgelegde procesvereisten vaak voor een wijziging of vervanging van frequentiesturingen of gehele Drive systemen. Van Meer geeft advies wanneer het economisch verantwoord is om een oude frequentiegestuurde installatie te moderniseren, waarbij alle nog relevante onderdelen worden hergebruikt en nieuwe originele onderdelen worden toegepast. In zo’n retrofit en upgrade project blijven vaak de bekabeling, elektromotoren, centrifuges en besturingskasten vaak in gebruik, terwijl slechts enkel de frequentiesturing of softstarter deels of volledig wordt vernieuwd.

Hardware en software update

Van Meer ziet er steeds op toe dat frequentiesturingen zijn uitgerust met de meest up-to-date software en hardware ter verbetering van de prestaties van de toepassing. Een upgrade van een frequentiesturing maximaliseert namelijk de functionaliteit en verlengt ook de levensduur van de installatie. Verder realiseert het ook lagere onderhoudskosten en brengt het energiebesparingen met zich mee.

Wil u frequentiesturingen of softstarters, welke in de limited of obsolete fase, gaan vervangen of upgraden? Daarbij wil u wel of niet de bestaande omkasting behouden?

Neem contact op met

Louis Michielsens

Manager Drives

+31 (0)166 60 20 10 service@vanmeer.nl

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het meest recente nieuws & projecten.

(c) copyright Van Meer | Sitemap | Disclaimer | Voorwaarden