top of page
_6143Meer Van.jpg

Single en multidrives

Engineering van besturingskast met frequentiesturing of softstarter in Eplan

Elektrische schema’s en tekeningpakketten worden op maat ontworpen door ons eigen team van technisch tekenaars. Hiervoor maken we gebruik van softwarepakketten zoals Eplan Pro panel welke vaak een directe link of communicatie hebben met programma’s welke onze klanten gebruiken. Daarnaast geeft deze software ons ook de mogelijkheid om het assemblage proces te versnellen en de kwaliteit te waarborgen. Daarbovenop is het een meerwaarde dat al onze ontwerpen van elektrotechnische panelen en besturingssystemen in een 3D layout worden voorgesteld. Mocht u zelf ook uw installatie in 3D ontwerpen kunt u dit gelijk integreren. Op deze manier ziet men elk detail van de besturingskast en kan er reeds in de ontwerpfase bijgestuurd of aangepast worden.

Assemblage

De samenbouw van elektrotechnische panelen en besturingskasten wordt door onze eigen engineers in-house vervaardigd. De investeringen in proces-optimalisatie en een geavanceerd machinepark, zoals onze Kiesling machine, zorgen voor een kwalitatief hoogstaand eindresultaat in een aanzienlijk korte doorlooptijd. Daarnaast laat onze capaciteit van 1200 m² werkplaats en een 10 tons kraan ons toe projecten van dermate omvang (meter/kast) te realiseren.

Modulair en op maat

Van Meer bouwt op maat gemaakte systemen, volgens een vastgelegde bouwprocedure, welke voldoet aan de IEC-61439 standaard, alsook het Belgische A.R.A.I.. Hierbij wordt rekening gehouden met bestaande systemen en infrastructuur, waarop nieuwe systemen worden afgestemd. Ook de vrijheid in het selecteren van onderdelen en componenten van verschillende merken, zorgt voor een standaardisatie en integratie met die bestaande systemen.

Oplevering besturingskasten en elektrotechnische panelen

Besturingskasten en elektrotechnische panelen worden gebouwd met zorg en toewijding, waarbij nauwkeurigheid, correctheid en discipline de belangrijkste eigenschappen zijn van onze medewerkers. Toch is het van groot belang dat deze systemen getest worden alvorens naar hun eindbestemming te vertrekken. In onze werkplaats beschikken we over testfaciliteiten om modules en panelen onder spanning te testen. Samen met de klant worden de nodige FAT inspecties uitgevoerd en wordt er beroep gedaan op een notified body; zijnde een Lloyd’s, DNV-GL, AIB Vinçotte of ander onafhankelijke keuringsinstantie die in de opleveringsfase het geheel komt keuren.

Is er een mechanische herstelling aan uw roterende machine nodig? Of denkt u dat uw aandrijving een mechanisch defect heeft?
bottom of page