top of page
Het vakkundig wikkelen van speciale elektromotoren doen we al meer dan 30 jaar!

Elektromotor wikkelen

Van Meer heeft de kennis en expertise om speciale elektromotoren te wikkelen. Onze wikkelafdeling staat in voor de vakkundige herstelling van statoren. Herwikkelen is een arbeidsintensief proces dat wordt gekenmerkt door het volgen van een nauwkeurige procedure om het equipment te herstellen in nagenoeg zijn originele staat. Het rendement is echter de enige factor waarop het equipment achteruit gaat. Om die reden brengen wij steeds eerst advies uit naar onze klanten, en/of het nog rendabel is om een roterende machine te gaan herwikkelen.

Elektrisch herstellen van roterende machines vanuit TCO gedachte

Vandaag moeten we vanuit het standpunt van de Total Cost of Ownership, de duurzaamheid van het equipment en de installatie de afweging maken; is het herwikkelen van elektromotoren tot een bepaald vermogen altijd de beste keuze? Hiervoor kunnen we best rekening houden met onderstaande factoren;

  • Afhankelijk van het type equipment, gaat het hier om een standaard IEC elektromotor of toch om elektromotor met afwijkende maten?

  • Afhankelijk van de doorlooptijd van een herstelling in verhouding tot de levertermijn van een nieuwe elektromotor. Is een nieuwe motor uit de voorraad te leveren of zit hier een langere productietijd aan vast?

IMG_1003.jpg

Herwikkelen

U vermoedt dat uw aandrijving elektrisch defect is? U wilt de afweging kunnen maken of het wikkelen nog rendabel is?
bottom of page