top of page

Damen erkent Van Meer als voorkeursleverancier voor aandrijfsystemen en EES-systemen

Damen Shipyards heeft Van Meer benoemd tot voorkeursleverancier voor DC-drive systemen en Energy Storage Systems (EES) en hun relatie verstevigd met een vijfjarige raamovereenkomst. Van Meer zal dienen als voorkeursleverancier voor de Workboats-divisie van Damen, gespecialiseerd in de levering van Energy Storage Systems (EES), DC drive systemen en DC-laders.

 

Deze strategische stap, onderschreven door zowel Martin de Bruijn, Managing Director van Damen Workboats, als Luc Van Meer, CEO van Van Meer BV, bevestigt hun vertrouwen in de capaciteiten van Van Meer en onderstreept hun gezamenlijke toewijding aan duurzame maritieme praktijken en de elektrificatie van de industrie.


Luc van Meer deelde zijn optimisme: “Wij zijn zeer tevreden met het partnerschap met Damen. Deze overeenkomst stelt ons in staat om innovatieve projecten te creëren die een cruciale rol zullen spelen in het duurzamer maken van de maritieme industrie.”

Met strengere wereldwijde maritieme regelgeving bieden de technologieën van Van Meer, met name hun EES-systeem met LTO-batterijen, voordelen op het gebied van veiligheid, energieopslagcapaciteit en snellere oplaadtijden, wat cruciaal is voor de veeleisende maritieme omgeving.

 

Om te voldoen aan de groeiende vraag naar maritieme elektrificatieoplossingen is Van Meer begonnen aan een ambitieus nieuwbouwproject gericht op het verdrievoudigen van hun totale productiecapaciteit. “Naarmate we ons partnerschap met Damen versterken, breiden we ook onze horizon uit. De investering in een nieuwe faciliteit is een grote stap om onze productiecapaciteiten op te schalen in lijn met de toenemende vraag naar duurzamere aandrijfsystemen,” zegt Luc van Meer.コメント


bottom of page