top of page
2967Van Meer-uitsnede-web_edited.jpg

Preventief onderhoud

Het preventief controleren en onderhouden van softstarters en frequentiesturingen zorgt voor een verlenging van de levensduur en vermindert het aantal storingen en defecten significant.

Divers gamma aan frequentiesturingen en softstarters

Van Meer beschikt over de expertise en know-how om verschillende types en fabricaten van frequentiesturingen en softstarters preventief te onderhouden. Het gaat hier dan om de grotere vermogens lucht- en watergekoelde applicaties in een laagspanning uitvoering.

10 jaar vooruit kijken met uw drives

Als system integrator en service provider geven wij inzicht in de onderhoudsbehoefte van uw softstarters en frequentieomvormers. Het preventief onderhoud welke we implementeren zal niet alleen de beschikbaarheid verhogen. We gaan daarbij ook de resterende life cycle van de applicatie na en geven verder inzicht over de benodigde onderhoudsinvesteringen. Dit alles voor een periode van minimaal 10 jaar.

Preventief onderhoudsplan voor frequentiesturingen en softstarters

Voorafgaand aan het opstellen van een preventief onderhoudsplan worden verschillende merken en types van frequentieregelaars en softstarters geïnventariseerd. Vervolgens wordt er een initiële inspectie en diepgaande reiniging gepland. Op basis hiervan kan de frequentiegraad van onderhoud worden bepaald. Ook wordt er afgestemd welke onderdelen er preventief vervangen moeten worden gedurende de life cycle van de applicatie. Op deze manier houdt u het machinepark up-to-date en verkrijgen we een hogere onderhoudsefficiëntie en performantie. Daarnaast werkt een preventief onderhoudsplan risico verlagend, brengt het lagere kosten mee en verhoogd het de duurzaamheid van de installatie.

Preventieve ondersteuning in de werkplaats en op locatie

Om tijd en kosten te besparen kan preventief onderhoud vaak op locatie uitgevoerd worden. Onze Drive engineers beschikken over de nodige expertise en tools om zo goed als elke frequentiesturing of softstarter op locatie te servicen. Indien de drives naar onze werkplaats komen voor onderhoud, worden deze op ons proefveld belast getest, alvorens ze opnieuw in bedrijf te nemen. Op deze manier kunnen we garanderen dat de applicatie straks ook weer operationeel is in het veld.

U zoekt een preventief onderhoudsplan voor al uw frequentieomvormers en softstarters? Van Meer kan u helpen bij het opstellen van een meerjarenplan en onderhoud uitvoeren voor een optimale life cycle. Wenst u meer advies?
bottom of page