top of page

Retrofit & Upgrades

Wanneer we willen behouden wat goed is, en enkel datgene upgraden om toch een betere performantie te verkrijgen

Zelfde omkasting, betere performance

In een industriële omgeving zorgen veranderingen in het productieproces of strikter opgelegde procesvereisten vaak voor een wijziging of vervanging van frequentiesturingen of gehele Drive systemen. Van Meer geeft advies wanneer het economisch verantwoord is om een oude frequentiegestuurde installatie te moderniseren, waarbij alle nog relevante onderdelen worden hergebruikt en nieuwe originele onderdelen worden toegepast. In zo’n retrofit en upgrade project blijven de bekabeling, elektromotoren, centrifuges en besturingskasten vaak in gebruik, terwijl slechts enkel de frequentiesturing of softstarter deels of volledig wordt vernieuwd.

Hardware en software update

Van Meer ziet er steeds op toe dat frequentiesturingen zijn uitgerust met de meest up-to-date software en hardware ter verbetering van de prestaties van de toepassing. Een upgrade van een frequentiesturing maximaliseert namelijk de functionaliteit en verlengt ook de levensduur van de installatie. Verder realiseert het ook lagere onderhoudskosten en brengt het energiebesparingen met zich mee.

_6143Meer Van.jpg

Retrofit / Upgrades

Wilt u frequentiesturingen of softstarters, welke in de limited of obsolete fase, gaan vervangen of upgraden? Wilt u daarbij wel of niet de bestaande omkasting behouden?
bottom of page