top of page
_6143Meer Van.jpg

Revisie & reparaties

POMPEN, ELEKTROMOTOREN EN ANDER ROTATING EQUIPMENT

De complete revisie van uw verschillende roterende machines onder één dak. Diverse types en merken van pompen, elektromotoren, reductiekasten en ventilatoren.

Revisie pompen

Bij het reviseren van verschillende types en merken pompen wordt het equipment aan een volledige inspectie onderworpen. De pomp krijgt (indien mogelijk) een intest bij in ontvangstname. Deze test moet aangeven of er reeds aanwijzing is van schade, zoals bijvoorbeeld slechte lagers. Vervolgens wordt de pomp gedemonteerd en visueel geïnspecteerd op schade of afwijkingen. Daarnaast kunnen ook bewerkingen als een balanceercheck en RUN-out van de pomp-as worden uitgevoerd. Mechanische herstellingen zoals verbussen, verspanen, laswerkzaamheden en oplassen van assen behoren ook tot de mogelijkheden. Bij een revisie worden altijd de onderhoudsonderhevige onderdelen zoals lagers en dichtingen, preventief vervangen. Het type afdichting en lagers gaat steeds in overleg met de klant, zodoende deze zijn afgestemd op de functieplaats en het desbetreffende product dat verpompt wordt. Bij de eindcontrole wordt een druktest (indien mogelijk) uitgevoerd, welke aantoonbaar moet maken dat de pomp kwalitatief werd gereviseerd, alvorens terug te gaan op transport naar de klant.

Elektromotor revisie

De revisie van diverse types elektromotoren loopt in grote lijnen gelijk aan de revisie van een pomp. Hierbij zijn de elektrische testen (e.g. isolatieweerstand, surgetestmeting; Ohmse meting) van de status van de wikkeling een belangrijk aspect. Na het proefdraaien wordt de elektromotor gedemonteerd en krijgt de stator een reiniging en droog-cyclus. Visueel worden vervolgens o.a. de rotor, statorhuis en onderdelen geïnspecteerd. Ook een controle van de maatvoering van de mechanische as- en lagerpassingen op hun toleranties, wordt tijdens een revisie in onze ATEX gecertificeerde werkplaats uitgevoerd. Na montage en het vervangen van de onderhoudsonderhevige onderdelen, toont een eindcontrole op het proefveld aan dat de roterende machine kwaliteitsvol werd hersteld.

Preventief onderhoud aan Roterende machines

We adviseren onze klanten om naast proactief- en predictief onderhoud, minimaal preventief onderhoud uit te (laten) voeren aan hun rotating equipment. Preventief onderhoud verhoogt de betrouwbaarheid van de machine en installatie. Dit komt niet alleen de beschikbaarheid van het productieproces ten goede, maar zorgt ook voor een minimum aan ongeplande stilstand. Daarnaast zorgt het regelmatig uitvoeren van preventief onderhoud voor een verlenging van de levensduur van het equipment en de installatie.

Rapportage van al uw Rotating equipment

Een digitaal testrapport wordt na elke herstelling of revisie toegestuurd. Dit rapport omvat zowel de elektrische als de mechanische aspecten van e.g. elektromotor of pomp. Alles wordt digitaal gedocumenteerd en waar nodig worden er foto’s ter onderbouwing toegestuurd. Ook voor Atex equipment, wordt een uitvoerig en gedetailleerd rapport aangeleverd.

ATEX CERTIFIED

Van Meer is atex gecertificeerd voor zowel elektrische als mechanische EX aandrijvingen volgens de IECEx03. Daarnaast beschikken wij ook specifiek over de certificaten van ABB en SIEMENS, om EX revisies en herstellingen uit te voeren.

24u service van Van Meer

Het interventieteam staat 24u, 365 dagen per jaar ter beschikking in geval van calamiteiten, storingen of benodigde ondersteuning. We hebben ook een eigen transportdienst die 24/7 equipment kan ophalen en terugleveren. Op deze manier zijn we flexibel en kunnen we de planning hierop efficiënt afstemmen.

Duidelijke afspraken, levertijden en klantwensen

Van Meer investeert sterk in hun (lean) processen welke bijdragen tot een optimalisatie van de levertijd, kwaliteit en correcte oplevering van een equipment. Deze processen worden vastgelegd in een kwaliteitsmanagement systeem, met ruimte voor persoonlijke klantwensen.

Onze transparante samenwerking met de klant zorgt voor duidelijke afspraken. Zo worden er overleg momenten ingepland en wordt de samenwerking met regelmaat geëvalueerd. Tijdens elk revisie project wordt er open gecommuniceerd met betrekking tot de (schade) vaststellingen bij een equipment en om goedkeuring, input of feedback van de klant gevraagd. Zo weet de klant op voorhand wat hij kan verwachten en kan er in overleg steeds de juiste en meest rendabele beslissing worden genomen.

Wenst u meer informatie over wat een revisie inhoudt of u wilt uw aandrijving laten reviseren? Neem dan contact met ons op.
bottom of page