Dynamisch balanceren

Verhoogde trillingen of onbalans in uw ventilator, of andere roterende machine? Wij verhelpen dit voor u door het dynamisch te balanceren in onze werkplaats of op locatie.

Trillingsmetingen

Aan de hand van trillingsmetingen kan onbalans worden vastgesteld in diverse roterende machines. Van Meer beschikt hiervoor over de nodige apparatuur om onbalans zowel op locatie als in de werkplaats te kunnen detecteren en verhelpen.

Waarom balanceren?

Roterende machines of installaties die niet in balans zijn, veroorzaken trillingen en onnodige slijtage. Door uw equipment correct te balanceren voorkomt u deze trillingen, wat de levensduur van de installatie aanzienlijk verlengt.

Computergestuurde balanceerbank

Van Meer beschikt over de expertise, kennis, apparatuur en opgeleide service engineers om roterende machineonderdelen te balanceren. Het dynamisch balanceren gebeurt volgens voorgeschreven ISO norm 1940. Afhankelijk van het type equipment wordt de juiste balanceerklasse G6,3, G2,5 (en in speciale gevallen G1,0) geselecteerd om een kwalitatieve balancering op te leveren. We doen dit o.a. voor waaiers en assen van pompen, elektromotoren, generatoren, ventilatoren, centrifuges, walsen, koppelingen, hamermolens en brekers, …

Bank Schenck
0-1500kg
Ø1,50 meter
Lengte bed 3 meter
Bank Rötlinger
500-6000kg
Ø2,60 meter
Lengte bed 6 meter

Dynamisch balanceren op locatie!

Wanneer een equipment moeilijk of niet uitgebouwd kan worden, beschikt Van Meer over de mogelijkheid om een balancering ook op locatie zelf uit te voeren. Met onze apparatuur en expertise balanceren we bijvoorbeeld de ventilatorbladen in een koeltoren, maar ook andere roterende machines zijn mogelijk. Deze service leidt tot een verhoogde kwaliteit en duurzaam behoud van de installatie daar het in-situ kan worden opgeleverd. De belangrijkste voordelen hiervan zijn de tijdswinst, de besparing in kosten voor het in- en uitbouwen van het equipment, alsook een minimale productiestilstand.

Last van hoge vibraties of trillingen aan uw aandrijving? Mogelijk biedt een dynamische balancering de oplossing!

Neem contact op met

René de Groen

Project Coordinator

+31 (0)166 60 20 10 service@vanmeer.nl

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het meest recente nieuws & projecten.

(c) copyright Van Meer | Sitemap | Disclaimer | Voorwaarden