ATEX (IECEx03)

Sinds meer dan 15 jaar reviseren en herstellen we roterende machines welke opgesteld staan in een ATEX zone. Het up-to-date zijn en de know-how hebben over Ex roterende installaties is dus een zekerheid welke we u kunnen garanderen!

Ex gecertificeerde werkplaats

De werkplaats van Van Meer is IECEx03 gecertificeerd volgens de richtlijn 60079-19:2011. Dit houdt in dat onze organisatie geaccrediteerd is door een onafhankelijke keuringsinstantie om zowel elektrische als mechanische roterende machines te reviseren, herstellen en nieuw te leveren.

Type of Service: Repair and Overhaul according to IEC 60079-19
Type of Protection: Flameproof Enclosure “d”
Increased Safety “e”
Other
Pressurisation “p”
Type of Protection “n”
Scope of Service: Repair, overhaul and maintenance of electrical and non-electrical rotating equipment with types of protection b, c, d, e, fr, k, nA, p and t

Controleer of Van Meer voldoet aan de gestelde IECEx03 vereisten? Klik hier om ons certificaat te bekijken. Vul in bij “Applicant”: Van Meer.

OEM spare parts voor ATEX elektromotoren

Om de ATEX certificatie van ATEX elektromotoren of ATEX pompen te behouden is het vereist om revisies en herstellingen uit te voeren met Original Equipment Manufacturer (OEM) spare parts. Van Meer heeft toegang tot nieuwe originele onderdelen van verschillende fabrikanten (e.g. SIEMENS/LOHER, ABB, WEG, LEROY SOMER), zodoende het equipment terug in zijn originele staat te brengen en te laten voldoen aan de ATEX norm.

ATEX rapportage

Bij elke ATEX revisie ontvangt de klant een uitvoerig digitaal testrapport met daarin de elektrische en mechanische bewerkingen die werden uitgevoerd aan de machine. Het equipment krijgt vervolgens een Ex-typeplaat met het R-label in een driehoek of vierkant. Aan elke machine wijzen we bovendien een uniek projectnummer toe dat gekoppeld is met ons ERP-programma. Op deze manier bouwen we een revisiehistoriek op en hebben we een track-record van de machine welke via onze portal door de klant opgevolgd kan worden.

Vragen omtrent uw Ex aandrijvingen? Een van onze ATEX specialisten staat u graag te woord!

Neem contact op met

Leendert-Jan Groenendijk

Project Coordinator

+31 (0)166 60 20 10 service@vanmeer.nl

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het meest recente nieuws & projecten.

(c) copyright Van Meer | Sitemap | Disclaimer | Voorwaarden