top of page
_6143Meer Van.jpg

Dynamisch balanceren

Waarom balanceren?

Roterende machines of installaties die niet in balans zijn, veroorzaken trillingen en onnodige slijtage. Door uw equipment correct te balanceren voorkomt u deze trillingen, wat de levensduur van de installatie aanzienlijk verlengt. Een ventilator laten balanceren op locatie is een voorbeeld van één van de services welke Van Meer uitvoert.

Balanceren in ons Rotating Service Centre

Van Meer beschikt over de expertise, kennis, apparatuur en opgeleide service engineers om roterende machineonderdelen dynamisch te balanceren. Het balanceren gebeurt volgens voorgeschreven ISO norm 1940. Afhankelijk van het type equipment wordt de juiste balanceerklasse G6,3, G2,5 (en in speciale gevallen G1,0) geselecteerd om een kwalitatieve balancering op te leveren. We doen dit o.a. voor waaiers en assen van pompenelektromotorenventilatoren, centrifuges, walsen, koppelingen, hamermolens en brekers.

3-6000kg

<2.6m

 tot 6,00m

Ook op locatie!

Wanneer een equipment moeilijk of niet uitgebouwd kan worden, beschikt Van Meer over de mogelijkheid om een balancering op locatie uit te voeren. Met onze trillings-apparatuur en expertise balanceren we bijvoorbeeld ventilatorbladen van koeltorens, maar ook andere roterende machines zijn mogelijk. Deze service leidt tot een verhoogde kwaliteit en duurzaam behoud van de installatie daar het in-situ kan worden opgeleverd. De belangrijkste voordelen hiervan zijn de tijdswinst, de besparing in kosten voor het in- en uitbouwen van het equipment, alsook een minimale productiestilstand.

Last van hoge vibraties of trillingen aan uw aandrijving? Mogelijk biedt een dynamische balancering de oplossing!
bottom of page