Revisie van pompen, elektromotoren en rotating equipment

De complete revisie van uw verschillende roterende machines onder één dak. Diverse types en merken van pompen, elektromotoren, reductiekasten en ventilatoren.

Revisie pompen

Bij het reviseren van verschillende types en merken pompen wordt het equipment aan een volledige inspectie onderworpen. De pomp krijgt (indien mogelijk) een intest bij in ontvangstname. Deze test moet aangeven of er reeds aanwijzing is van schade, zoals bijvoorbeeld slechte lagers. Vervolgens wordt de pomp gedemonteerd en visueel geïnspecteerd op schade of afwijkingen. Daarnaast kunnen ook bewerkingen als een wanddiktemeting, balanceercheck, RUN-out pomp-as worden uitgevoerd. Mechanische herstellingen zoals verbussen, verspanen, laswerkzaamheden en oplassen van assen behoren ook tot de mogelijkheid. Bij een revisie worden altijd de onderhoudsonderhevige onderdelen, zoals lagers en dichtingen, preventief vervangen. Het type afdichting en lagers gaat steeds in overleg met de klant, zodoende deze zijn afgestemd op de functieplaats en desbetreffende product dat verpompt wordt. Bij de eindcontrole wordt een druktest (indien mogelijk) uitgevoerd, welke aantoonbaar moet maken de pomp kwalitatief werd gereviseerd, alvorens terug te gaan op transport naar de klant.

Elektromotor revisie

De revisie van een diverse types elektromotoren loopt in grote lijnen gelijk aan de revisie van een pomp. Hierbij zijn de elektrische testen (e.g. isolatieweerstand, surgetestmeting; Ohmse meting,…) van de status van de wikkeling een belangrijk aspect. Na het proefdraaien wordt de elektromotor gedemonteerd en krijgt de stator een reiniging en droog-cylcus. Visueel worden vervolgens o.a. de rotor, statorhuis en onderdelen geïnspecteerd. Ook een controle van de maatvoering van de mechanische as- en lagerpassingen op hun toleranties, wordt tijdens een revisie in onze Ex gecertificeerde werkplaats uitgevoerd. Na montage en het vervangen van de onderhoudsonderhevige onderdelen, toont een eindcontrole op het proefveld aan deze roterende machine kwaliteitsvol werd hersteld.

Preventief onderhoud aan Roterende machines

We adviseren onze klanten om naast proactief- en predictief-, minimaal preventief onderhoud uit te (laten) voeren aan hun rotating equipment. Preventief onderhoud verhoogt de betrouwbaarheid van de machine en installatie. Dit komt niet alleen de beschikbaarheid van het productieproces tengoede, maar zorgt ook voor een minimum aan ongeplande stilstand. Daarnaast zorgt het regelmatig uitvoeren van preventief onderhoud voor een verlenging van de levensduur van het equipment en de installatie.

Kwaliteitsmanagement systeem bij Roterende machines

De revisie of herstelling van diverse laag-, midden- en hoogspanningelektromotoren, pompen of ander rotating equipment wordt uitgevoerd volgens ons kwaliteitsmanagement systeem en verloopt via vastgelegde procedures (ISO 9001: 2008.). Onze specialisten beschikken over de nodige kennis en informatie van de verschillende equipment en volgen hierin een wel gedefinieerd revisieproces.

Duidelijke afspraken, doorlooptijden en klantwensen

Van Meer Industrial services investeert sterk in hun (lean) processen welke bijdragen tot een optimalisatie van de doorlooptijd, kwaliteit en correcte oplevering van een equipment. Deze processen worden vastgelegd in een kwaliteitsmanagement systeem, met ruimte voor persoonlijke klantwensen.

Een transparante samenwerking met de klant zorgt voor duidelijke afspraken. Zo worden er overleg momenten ingepland en wordt de samenwerking met regelmaat geëvalueerd. Tijdens elk revisie project wordt er open gecommuniceerd met betrekking tot de (schade) vaststellingen bij een equipment en om goedkeuring, input of feedback van de klant gevraagd. Zo weet de klant op voorhand waaraan die zich mag verwachten en kan er in overleg steeds de juiste en meest rendabele beslissing worden genomen.

24u service van Van Meer

Het interventieteam staat 24u, 365 dagen ter beschikking in geval van calamiteiten, storingen of benodigde ondersteuning. We hebben ook een eigen transportdienst die 24/7 equipment kan ophalen en terugleveren. Op deze manier zijn we flexibel en kunnen we de planning hierop efficiënt afstemmen. Via onze storingsdienst, kan u nu nog geholpen te worden.

Rapportage van al uw Rotating equipment

Een digitaal testrapport wordt na elke herstelling of revisie toegestuurd. Dit rapport omvat zowel de elektrische als de mechanische aspecten van e.g. elektromotor – pomp – motorreductor – tandwielkast – … . In het rapport zitten standaard drie elektrische- en één mechanisch inspectie. Alle inspecties worden altijd gedocumenteerd en waar nodig foto’s ter onderbouwing toegestuurd. Ook bij Atex equipment, wordt een uitvoerig en gedetailleerd rapport aangeleverd.

U wil uw aandrijving laten reviseren? U wenst meer info over wat een revisie juist inhoudt?

Neem contact op met

Leendert-Jan Groenendijk

Project Coordinator

+31 (0)166 60 20 10 service@vanmeer.nl

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het meest recente nieuws & projecten.

(c) copyright Van Meer | Sitemap | Disclaimer | Voorwaarden