top of page
_6143Meer Van.jpg

Services
Rotating equipment

Van Meer biedt service en support naar uw elektrisch en mechanisch roterende aandrijvingen.

Revisie & reparatie

De complete revisie van uw verschillende roterende machines onder één dak. Diverse types en merken van pompen, elektromotoren, reductiekasten en ventilatoren.

Screenshot 2022-09-15 at 17.52.02.png
_6080Meer Van.jpg
Dynamisch balanceren

Verhoogde trillingen of onbalans in uw ventilator, of andere roterende machine? Wij verhelpen dit voor u door het dynamisch te balanceren in onze werkplaats of op locatie.

3036Van Meer-beelduitsnede-web.jpg
Mechanische bewerkingen

Van Meer kan diverse mechanische bewerkingen verrichten aan rotating equipment. Onder deze noemer plaatsen we onder andere het verbussen van lagerschilden van pompen, elektromotoren en reductiekasten.

8736Van Meer .jpg
_6007Meer Van.jpg
Uitlijning

De aandrijftrein van verschillende roterende machines in één lijn zetten is uiterst belangrijk wanneer een installatie terug in bedrijf wordt genomen. Wij hebben hiervoor de expertise en apparatuur om u hierbij te ondersteunen

Herwikkelen 

Het vakkundig wikkelen van speciaal elektromotoren, generatoren en pompen doen we al 25 jaar lang!

IMG_1003.jpg
_6023Meer Van.jpg
Elektrische metingen (LV/HV)

De wikkeling van een elektromotor is het hart van de machine. Een goede werking ervan is daarom cruciaal. Wij voeren metingen uit om de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de machine te kunnen garanderen.

Trillingsmetingen

In een veranderende wereld van de manier waarop onderhoud uitgevoerd wordt, komt condition based monitoring en predictief onderhoud steeds meer op de voorgrond. Van Meer kan uw machinepark monitoren en tijdig advies geven wanneer een onderhoud aanbevolen wordt.

_5870Meer van.jpg
_6176Meer van.jpg
Infrarood metingen

Thermografische metingen verhogen de productiviteit en het optimaliseert de brandveiligheid in vele industriële omgevingen zoals in elektriciteit centrales, transmissie- en verdeel installaties, petrochemische fabrieken, metaalverwerkende bedrijven, papierfabrieken en alle andere productieprocessen.

Installatie en inbedrijfstelling

Naast revisies en reparaties in onze werkplaats, bieden wij ook het plaatsen, installeren en inbedrijfstellen van roterende apparatuur bij u op locatie aan.
Dit doen we zowel voor nieuwe producten alsook voor uw gereviseerd of hersteld equipment.

_5895Meer van.jpg
Revisie & reparatie
Dynamisch balanceren
Mechanische bewerkingen
Uitlining
Herwikkelen
Trilligsmetingen
Installatie en inbedrijfstelling
Infrarood metingen
Elektrische metingen
bottom of page