top of page
_6143Meer Van.jpg

Services
Rotating equipment

Van Meer biedt service en support naar uw elektrisch en mechanisch roterende aandrijvingen.

_6080Meer Van.jpg
Dynamisch balanceren

Verhoogde trillingen of onbalans in uw ventilator, of andere roterende machine? Wij verhelpen dit voor u door het dynamisch te balanceren in onze werkplaats of op locatie.

Uitlijning

De aandrijftrein van verschillende roterende machines in één lijn zetten is uiterst belangrijk wanneer een installatie terug in bedrijf wordt genomen. Wij hebben hiervoor de expertise en apparatuur om u hierbij te ondersteunen

_6007Meer Van.jpg
_5854Meer Van.jpg
Inspecties en onderhoud

Het preventief controleren en onderhouden van softstarters en frequentiesturingen zorgt voor een verlenging van de levensduur en vermindert het aantal storingen en defecten significant.

Elektrische metingen (LV/HV)

De wikkeling van een elektromotor is het hart van de machine. Een goede werking ervan is daarom cruciaal. Wij voeren metingen uit om de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de machine te kunnen garanderen.

_6023Meer Van.jpg
_5854Meer Van.jpg
Herstellingen

Heeft u een defecte frequentiesturing of softstarter? Wij kunnen u zowel op locatie als in onze Drive Service Centre verder helpen.

3036Van Meer-beelduitsnede-web.jpg
Elektrische metingen

Met onze power analyzer kunnen we metingen uitvoeren op het AC-net om de kwaliteit van spanning en stroom te meten (power quality), alsook om harmonische vervorming inzichtelijk te krijgen.

 

3036Van Meer-beelduitsnede-web.jpg
_5870Meer van.jpg
Trillingsmetingen

In een veranderende wereld van de manier waarop onderhoud uitgevoerd wordt, komt condition based monitoring en predictief onderhoud steeds meer op de voorgrond. Van Meer kan uw machinepark monitoren en tijdig advies geven wanneer een onderhoud aanbevolen wordt.

Infrarood metingen

Thermografische metingen verhogen de productiviteit en het optimaliseert de brandveiligheid in vele industriële omgevingen zoals in elektriciteit centrales, transmissie- en verdeel installaties, petrochemische fabrieken, metaalverwerkende bedrijven, papierfabrieken en alle andere productieprocessen.

_6176Meer van.jpg
_6007Meer Van.jpg
Upgrades & retrofits

Wanneer we willen behouden wat goed is, en enkel datgene upgraden om toch een betere performantie te verkrijgen

Installatie en inbedrijfstelling

Naast revisies en reparaties in onze werkplaats, bieden wij ook het plaatsen, installeren en inbedrijfstellen van roterende apparatuur bij u op locatie aan.
Dit doen we zowel voor nieuwe producten alsook voor uw gereviseerd of hersteld equipment.

_5895Meer van.jpg
_6176Meer van.jpg
Infrarood metingen

Thermografische metingen verhogen de productiviteit en het optimaliseert de brandveiligheid in vele industriële omgevingen zoals in elektriciteit centrales, transmissie- en verdeel installaties, petrochemische fabrieken, metaalverwerkende bedrijven, papierfabrieken en alle andere productie processen.

Installatie en inbedrijfstelling

Van Meer beschikt over de expertise en know-how om verschillende types
en merken van frequentiesturingen en softstarters op locatie te installeren, inbedrijf te nemen en parameter back-ups te maken. Het gaat hier dan om regelaars in lucht- en
watergekoelde applicaties in een laagspanning uitvoering.

_6007Meer Van.jpg
Revisie & reparatie
Dynamisch balanceren
Mechanische bewerkingen
Uitlining
Herwikkelen
Trilligsmetingen
Installatie en inbedrijfstelling
Infrarood metingen
Elektrische metingen
bottom of page